BEHANDELING

Vachtverzorging

Iedere hond is gebaat bij een juiste vachtverzorging. Uw huisdier voelt zich er goed bij en ziet er na een behandeling weer op en top uit. Een bezoek aan de trimsalon wordt door de meeste dieren als heel prettig ervaren. We bieden meer als alleen maar knippen en plukken. Wij zorgen er voor dat uw hond naar zijn vachttype, rasstandaard en natuurlijk uw wensen in model gebracht. De vacht wordt deskundig verzorgd met de best passende producten. En met de adviezen die u als baasje mee krijgt, kunt u thuis tussen de behandelingen in de vacht van uw huisdier optimaal verzorgen. Uw hond zal u dankbaar zijn.

Alle behandelingen zijn inclusief:

Wassen en drogen van de vacht

Borstelen en ontklitten

Plukken of

Knippen of

Effileren

Reinigen van de oren en ogen

Knippen van de nagels

Styling naar persoonlijke wens of naar Rasstandaard

Verwijderen van eventuele teken

Indien uw hond vlooien heeft moet u dat van te voren even melden deze worden dan verwijderd tegen een meerprijs.

In onderstaand overzicht kunt u zien welke behandeling het beste bij uw hond past.

Knippen

Bij het knippen wordt de vacht ingekort met behulp van een schaar. De vacht wordt netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen.

Voorbeeld rassen: Bichon Frise , Golden- en LabraDoodles, Poedels, Shih-Tzu’s, Yorkshire Terriërs en Tibetaanse Terriërs

Behandelingen per jaar: 4-8 maal

Plukken

Plukvacht bestaat uit een zachte dichte ondervacht en een draadachtige bovenvacht. (dekhaar). De ruwe vacht verhaart niet vanzelf, het heeft dus hulp nodig om het dode haar kwijt te raken. Bij het plukken verwijderen we de loszittende dekharen. De vacht dient in goed trimrijp te zijn om de huid zo min mogelijk te irriteren. Loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. Dit gebeurt minimaal 2x per jaar.

Het is dus belangrijk dat een ruwharige vacht echt geplukt wordt. Wordt deze geknipt of geschoren, geeft dat structuur en kleur verlies. Daarnaast gaat het sneller klitten en blijft langer nat.

Voorbeeld rassen: Ruwharige Dashond, de meeste Terriërs (zoals BorderTerrier, Cairn Terriër, Fox Terriër, Ierse Terriër, Jack Russel Terriër), Schnauzers en Griffons.

Behandelingen per jaar: 2-4 maal

Effileren

Het effileren is het uitdunnen en/of inkorten van de vacht, dit gebeurt met een effileerschaar.

Met deze schaar wordt het haar van de hond zo behandeld dat er een natuurlijke verloop zit tussen het korte en lange haar. Deze methode voorkomt dat scherpe overgangen zichtbaar zijn.

Voorbeelden: Shih-Tzu’s, Maltezers, Golden Retrievers, Flatcoated Retrievers en de meeste soorten Spaniels die de trimsalon bezoeken zoals een Amerikaanse en Engelse Cocker spaniel en Cavalier King Charles Spaniel.

Behandelingen per jaar: 4-8 maal

Strippen

Bij een stripvacht heb je naast de onderwol 2 lagen dekharen. Bij een stripvacht pluk je per keer een halve vacht eruit. Met het plukken van een stripvacht welke veel honden al van nature al hebben, halen we gelijkmatig over de hele vacht de helft eruit. Terwijl de ene helft trimrijp is groeit de andere helft in een krijg je een ritme, waardoor dus altijd dekharen boven de onderwol en is zo altijd beter beschermt.

Behandelingen per jaar: 3-4 maal

Ontwollen

Tijdens de rui periode wordt de onderwol ingeruild voor een nieuwe vacht. We komen de haren overal tegen, in elk hoekje ligt wel een dotje haren.

Om deze periode voor u als baasje en voor de hond aangenamer te maken is er een speciale behandeling mogelijk, namelijk ontwollen. Na deze behandeling zullen er veel minder haren loskomen, dit scheelt enorm veel met stofzuigen in huis.

Voorbeelden: Golden Retriever, Newfoundlander, Berner Sennen hond, Leonberger, Shetland sheepdog, Bobtails, , maar ook alle kortharige rassen zoals Labrador, Boxers, Jack Russels en Bulldogs.

Behandelingen per jaar: 2-4 maal

Wassen

Bij het wassen van uw hond wordt de vacht en de huid grondig schoongemaakt. We wassen met professionele shampoos die bij de vacht van uw hond past. Soms is het nodig om te wassen omdat de hond vies is of last heeft van parasieten. Maar het is ook makkelijker om een schone vacht te ontklitten en de hond dus beter in model te krijgen. Ook zal de onderwol sneller loskomen. Soms moet de hond gewassen worden met speciale shampoos die door de dierenarts zijn voorgeschreven. Ook dan kunt u bij mij terecht.

Scheren

Met behulp van een tondeuse kunnen we de vacht op verschillende lengtes inkorten.

Soms is de hond zo vervilt(vol met klitten) dat het kort scheren van de vacht de enige optie is in het belang van de hond

Ontklitten wil zeggen het voorzichtig verwijderen van klitten uit de vacht. De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, in de baard, buik, oksels, binnenzijde achterpoten. We proberen zo voorzichtig mogelijk de klitten te verwijderen, we willen de hond niet onnodig pijnigen. Als de hond echt tot op de huid vervilt is, dan is er soms maar 1 oplossing en dat is kort scheren.

Let op! Scheren is niet voor iedere vacht geschikt. Bij plukhonden kan de vacht veranderen van kleur en structuur maar kan een optie zijn voor het welzijn van de hond ivm ouderdom huidproblematiek e.d.